Државни секретар Енес Бухић посетио "Комуналац"

Енес Бухић, државни секретар у Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, боравио је у радној посети Јавном комуналном предузећу "Комуналац" заједно са представницима Seteca и Немачке развојне банке KfW, који су кредитирали пројекат под називом "Програм водоснабдевања и канализације у општинама средње величине". Пројекат подразумева изградњу водоводне мреже до Куцуре и Савиног Села, рачунајући пумпне станице, резервоаре и бушење додатних бунара.

Вршилац дужности директора ЈКП Игор Шкундрић и стручна лица која воде РЈ "Водовод и канализација", упознали су госте докле се стигло са реализацијом пројекта, уз констатацију да се реализација радова одвија у оквирима планиране динамике. Такође, договорено је да наредни састанак буде ускоро организован у општини Врбас, како би се решили изазови у извођењу радова на пружању дела водоводне трасе кроз приватне парцеле.

Како је саопштено након посете државног секретара, у "Комуналцу" очекују да ће радови уз помоћ надлежног републичког министарства, Seteca и локалне самоуправе ускоро бити заршени, односно преостали део трасе, како би се прешло у следећу фазу пројекта, а затим, за пар месеци, житељи ова два села општине Врбас добили квалитетну воду за пиће. Након састанка, гости су у пратњи домаћина обишли  радове на водозахвату.

Локалну самоуправу на састанку је представљала Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"