Огрев и по 20.000 динара за 75 угрожених породица у Врбасу

Материјално угрожене избегличке и расељеничке породице у општини Врбас добиле су огрев за зиму и помоћ од по 20.000 динара. Огревно дрво обезбеђено је за 25, а новчана помоћ за 50 породица. Укупна вредност помоћи износи 1,5 милиона динара, саопштено је из општине Врбас.

"Подела огревног дрвета за 25 породица биће извршена током наредних неколико дана, а током децембра месеца смо поделили новчану помоћ за 50 породица. Средства је обезбедио Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије, а општина Врбас је обезбедила неопходну логистику у прикупљању података и расподели помоћи", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања и избегла и расељена лица.

Према њеним речима, у буџету општине Врбас за 2022. увећан је износ за социјалну и дечију заштиту и он ће сада износити 129 милиона динара.

"Унапредили смо и издвајања за породицу и децу. Врбас за бригу о породици и деци издваја највише новца до сада. Из буџета издвајамо средства за подстицање наталитета, за подршку и смештај ученика, регресирамо трошкове боравка деце у вртићима, финансирају се путни трошкови за децу са посебним потребама, субвенционишемо превоз ученика и студената, а обезбеђујемо средства за набавку школског прибора за децу без родитељског старања. То је само део мера које спроводимо, а планирамо да активности усмерене на бригу о продици и деци у будућности још више унапредимо", истакла је Илић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"