Нови рачунари за Гимназију "Жарко Зрењанин"

Гимназија "Жарко Зрењанин" од наредне школске године биће богатија за шест лаптоп рачунара, дигиталних пројектора и припадајућих постоља. Опрема је стигла преко конкурса Министарства просвете и користиће се за опремање дигиталних учионица, рекла је директорка гимназије Татјана Кажић а преноси РТВ.

"То су лаптопови који ће заиста користити наставницима, лакше је са њима манипулисати, понети их и пренети из учионице у учионицу, али је свакако опрема која ће омогућити да се настава и кваитетније и лакше прилагоди трендовима који сада тренутно важе генерално у просвети, а поготово у овим новим програмима, новим, нашим нарочито изборним програмима који се углавном раде модуларно односно пројектно током целе године", истиче Кажић. Она је додала да је опрема стигла као резултат залагања на плану едукације наставног особља у претходној школској години. Наставници гимназије похађали су бројне курсеве и обуке преко Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, а са том праксом ће се и наставити наредне године.

"Ми смо аплицирањем на тај конкурс који је Завод расписао успели да обезбедимо обуку за 18 колега пошто обука подразумева рад на учионици преко модул курса, у питању је семинар који се зове Развој тестова знања и примена у диференцирању учења у настави", напомиње Кажић. Осим поменуте рачунарске опреме, гимназија је нешто раније добила укупно 69 рачунара, драгоцену лабораторијску и другу додатну опрему како би ученици и наставници могли користити све капацитете модерне наставе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"