У плану ревитализација пруге Врбас - Сомбор

У наредном периоду урадиће се технички преглед деонице пруге Врбас - Сомбор и направити извештај о стању и потребама реконструкције овог пружног правца, договорено је на састанку који је на иницијативу градоначелника Сомбора Антониа Рукавине одржан у Градској управи. На основу прегледа и извештаја би се могле планирати финансијске потребе и временски рокови за реализацију реконструкције, имајући у виду велике потребе и захтеве за теретним саобраћајем, објављено је на порталу sombor.rs.

На састанку посвећеном плановима за деоницу пруге Врбас - Сомбор, осим градоначелника Сомбора учествовали су помоћница министра за железнице и интермодални транспорт Анита Димоска, представници "Инфрастуктуре железнице Србије", "Србија Карго" и "Србија Воза", као и представници привреде који у свом пословању за транспорт користе теретни железнички саобраћај.

Учесницима састанка представљен је велики инвестициони циклус развоја железничког саобраћаја у Србији који обухвата модернизацију, реконструкцију и изградњу железничких пруга, а они су изразили посебно интересовање за модернизацију деонице пруге Врбас - Сомбор. Презентован је и пројекат нове железничке станице "Врбас Нова" која ће се налазити на траси пруге Нови Сад - Суботица - државна граница.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"