Дечија недеља показала све таленте и вредности младих

У оквиру Дечије недеље која се ове године одржава под слоганом „Шта детету треба да расте до неба!?“, на Тргу Николе Пашића одржан је хуманитарни продајни базар. Позиву да кроз продају разних рукотворина прикупе новац за помоћ угроженима појединцима или групама, одазвала се већина образовних установа, а понуди на штандовима претходила је припрема у самим школама где су ученици израђивали и припремали разне продајне експонате, углавном украсне и јестиве.

Добар одзив био је приметан и међу грађанима које је на Трг Николе Пашића довела жеља да подрже децу и младе који су се потрудили да њихов рад и појављивање буду у знаку хуманости.

Последњи радни дан Дечије недеље био је можда и најмасовнији када су у питању активности организоване поводом манифестације. У Центру за физичку културу одржан је спортски дан и ученици више основних школа општине Врбас дошли су да се такмиче у неколико спортских дисциплина. Утакмицама је претходило интонирање државне химне Републике Србије и представљање школских тимова. Спорт и рекреација важан су део одрастања и на њих се такође односи овогодишњи слоган  Дечије недеље „Шта детету треба да расте до неба“. Ка небу су полетели балони које су пустили млади спортисти са поруком да је спорт важан за све јер јача друштвене односе.

„Ове године у недељи која нам свима пружа задовољство јер све програме посвећујемо деци, имали смо серију занимљивих активности за све узрасте младих, од предшколаца до средњошколаца, који су још једном показали њихову креативност, таленат, интелигенцију и лепоту. Деци смо приближили библиотеке, музеје, галерије, још једном их усмерили ка спорту и здравим стиловима живота, све то уз промоцију пријатељства, толеранције и међусобног уважавања. Сви ови садржаји и вредности блиски су младима, са њима се сусрећу током целе године у својим породицама, вртићима, школама, али није на одмет још једном, у организованој манифестацији као што је Дечија недеља, све то промовисати на посебан начин, како би постало један од темеља развоја младих. Наша је обавеза да свима њима обезбедимо услове за нармалан развој и раст, за добро образовање, јер ће они сутра водити овај град и наше друштво“, рекла је након спортског дана Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас и председница Одбора за обележавање Дечије недеље.

Многе активности организоване су у школама и вртићима, игре, квизови, акције уређења животног простора, прикпљања помоћи за угрожене...

Прилози ТВ БАЧКА

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"