"Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци"

Општина Врбас и удружења "Сомборски едукативни центар" и "Куцурско удружење младих" склопили су споразум о сарадњи који треба да поспеши реализацију активности предвиђених пројектом "Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци". Споразум су потписали Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, у име локалне самоуправе, Срђан Влашкалић, извршни директор "Сомборског едукативног центра", и Стеван Самочета, председник "Куцурског удружења младих".

"Споразумне стране сарађиваће и заједнички реализовати активности које за крајни циљ имају креирање нацрта предлога Локалног акционог плана за децу општине Врбас, које се реализују у оквиру пројекта 'Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци'. Носилац пројекта сагласан је да целокупну међусобну сарадњу организују на принципима добровољности, транспарентности и у циљу креирања нацрта предлога Локалног акционог плана за децу општине Врбас", наводи се у споразуму.

Локални план акције за децу општине Врбас представљаће стратешки документ којим се дефинише и регулише општа политика локалне самоуправе према деци за наредни период и биће заснован на кључним принципима Националног плана акције за децу, који је усвојила Влада Републике Србије. Поменути документ бавиће се темама као што су смањење сиромаштва деце, унапређење образовања и културе деце, унапређење здравља деце, унапређење положаја деце са посебним потребама, заштита деце од злостављања, занемаривања и злоупотребе, затим положај и права деце без родитељског старања, смањење асоцијалног понашања и информисаност деце и родитеља.

КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

30. јан 2023. КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

Награда "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском је...

Отворена изложба Андреја Чикале

25. јан 2023. КУЛТУРА

Отворена изложба Андреја Чикале

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

17. јан 2023. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за мла...

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

28. дец 2022. КУЛТУРА

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

Награда за књижевну критику "Милан Богдановић" за 2022. г...

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

27. дец 2022. КУЛТУРА

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

Веселин Мићевић, сатиричар, афористичар и песник за децу ...