Кориснички еИД налог за брже услуге свих сервиса

Привредници и грађани, који желе да користе електронске услуге Агенције за привредне регистре, као што су еДостављање финансијских извештаја, еРегистрација понуђача, еРегистрација оснивања Д.О.О и предузетника, еГрађевинске дозволе, еЕвидентирање стварних власника и друге услуге доступне на порталу са еСервисима Агенције, а који до сада нису имали кориснички АПР налог, од 16. јануара 2023. године треба да креирају кориснички налог преко портала за електронску идентификацију eID.gov.rs, након чега ће аутоматски бити преусмерени на систем АПР-а.

Постојећи корисници ових електронских услуга моћи ће да користе своје АПР налоге креиране путем Система за централизовано пријављивање корисника Агенције све до 1. јуна 2023 године, а по истеку овог рока биће доступна искључиво пријава преко Портала eID.gov.rs.

Са јединственим корисничким еИД налогом, привредницима и грађанима је омогућен приступ не само свим електронским услугама АПР-а, већ и осталим услугама еУправе, ЛПА, еЗдравље, Мој е Дневник, еФактура и Моја прва плата.

Иначе, Агенција за привредне регистре (АПР) објавила је нови ценовник накнада за регистрацију предузећа у којем се наводи да ће накнада за регистрацију фирме од 1. јануара 2023. износити 6.500 динара.

У саопштењу АПР наводи се да накнада за регистрацију оснивања привредног друштва, јавног предузећа, задруге, задружног савеза, удружења, задужбине, фондације, спортског удружења, друштва и савеза у области спорта, привредне коморе, огранка страног привредног друштва и представништва страног привредног друштва, страног удружења, представништва стране задужбине и стране фондације, представништва стране привредне коморе, здравствене установе и установе културе износи 6.500,00 динара, а ако је пријава за регистрацију електронска 5.900 динара.

Накнада за регистрацију медија, туристичке агенције, стечајне масе, понуђача и за издавање или обнављање лиценце за обављање послова туристичке агенције организатора туристичког путовања износи 3.300 динара, а ако је пријава електронска 3.000,00 динара. Накнада за регистрацију предузетника у овој години је 1.600 дин, а ако је електронска износ је 1.500 динара.

 

КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

30. јан 2023. КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

Награда "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском је...

Отворена изложба Андреја Чикале

25. јан 2023. КУЛТУРА

Отворена изложба Андреја Чикале

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

17. јан 2023. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за мла...

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

28. дец 2022. КУЛТУРА

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

Награда за књижевну критику "Милан Богдановић" за 2022. г...

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

27. дец 2022. КУЛТУРА

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

Веселин Мићевић, сатиричар, афористичар и песник за децу ...