У свим школама и вртићима "Пажљивкова смотра 2023"

У оквиру кампање "Пажљивкова смотра 2023", коју уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије организује Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас, у свим основним школама и вртићима ПУ "Бошко Буха" одржане су прве активности и тестирања малишана на тему безбедног понашања учесника у саобраћају и упознавања са саобраћајним правилима.

"Овога пута кроз 'Пажљивкову смотру' прошла су сви ученици првог и другог разреда свих основних школа, као и предшколци из свих вртића. Смотра је наставак кампање 'ПАЖЉИВКО' којом желимо да кроз квалитетно и правовремено саобраћајно васпитање усадимо знања из ове области нашој деци на време, како би увек били пажљиви и безбедни у саобраћају. Образовање и овакве акције најзначајнији су модел кроз који смањујемо ризик од страдања деце у саобраћајним незгодама. Превентивно-промотивним активностима ћемо се бавити током целе године и у акцији чемо укључити све узрасте од пет до 60 година", рекла је Тијана Алексић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.

Агенција за безбедност саобраћаја од свога оснивања посебну пажњу усмерава на заштиту најмлађих учесника у саобраћају покрећући кампању "ПАЖЉИВКО", чија су циљна група деца до 14 година. Кампања прати разне материјале у виду цртаних филмова за децу, бојанке, радних листова, књиге коју свако дете добије када крене у први разред, интерактивну представу са децом, игрице, песмице и разне промотивне материјале. Поред кампање намењене деци, препозната је важност рада са родитељима и просветним радницима у нижим разредима основних школа и предшколским установама.

"Врло добро знамо колико је значајно саобраћајно васпитање и учитељи имају подршку локалне самоуправе на путу да стигну до циља, а то је безбедност деце у саобраћају. Веома је добро да се акција односи на ученике првог и другог разреда, јер је важно да су већ од малих ногу укључени у програме који се баве овом темом. Наша школа кроз наставу спроводи разне задатке а ова кампања и такмичење нам помаже да деца што боље усвоје знања о саобраћајним правилима и безбедном понашању у саобраћају", рекла је Ливија Шево, учитељица другог разреда у ОШ "Светозар Милетић".

Подршку акцији у школама и вртићима пружила је и Полицијска станица Врбас. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"