Војводини прете обилне падавине

Републички хидрометеоролошки завод - Центар за хидрометеоролошки систем ране најаве и упозорења - издао је УПОЗОРЕЊЕ О УТИЦАЈУ ВАНРЕДНЕ/ОПАСНЕ ПОЈАВЕ у наредним данима због могућих обилних падавина.

Упозоравају се сви субјекти Оперативног плана одбране од поплава за 2023. годину, да се придржавају својих обавеза из Оперативног плана за одбрану од поплава за 2023. годину као и Општег плана за одбрану од поплава у складу са метеоролошким упозорењем РХМЗ-а на наглу промену времена за викенд за 25. и 26. фебруара. У суботу (25. 02.) ће падавине бити у виду кише, а већа количина (од 10 до 30 mm за 24 h) очекује се у Војводини, западној Србији, Шумадији, Београду, Подунавском, Браничевском и Борском округу. Релативно топло и углавном суво време задржаће се само још на југу и југоистоку земље. Киша ће увече прећи у снег, прво у западној Србији, Београду, Срему и на југу Баната, а током ноћи (25/26.02.) и у осталим крајевима Војводине. Снег ће бити влажан, али се очекује почетак стварања снежног покривача.

У недељу (26.02.) већа количина падавина на југозападу Србије (од 30 до 50 mm за 24 h). У осталим крајевима падавине, које ће бити на граници кише и снега, у току дана ће краткотрајно ослабити, али се увече и у првом делу ноћи поново очекује појачање влажног снега, нарочито у делу од западне и југозападне преко централне Србије до јужног Баната, где ће пасти од 10 до 25 cm влажног снега, локално и више. На истоку и југоистоку земље углавном киша.

Сходно овом најавом, УПОЗОРАВАЈУ се сви субјекти из Оперативног плана за одбрану од поплава за 2023.г., на примену свих обавеза из Општег плана одбране од поплава и Оперативног плана одбране од поплава и леда за 2023.г. као и да је контакт са штабовима локалних самоуправа обавезан. Неопходно је да Помоћници и надлежна предузећа на чијем су подручју слаба места као и надлежна предузећа и помоћници на секторима-деоницама на којима су у току санациони радови да уколико је потребно, ангажују додатно људство и механизацију, у циљу спречавања угрожавања водних објеката услед појаве нагле поводње и заштите од плављења брањеног подручја.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"