„Пажљивкова смотра 2023“ изнедрила победнике на нивоу општине Врбас

"Пажљивкова смотра 2023“ добила је победнике такмичења на локалном нивоу и од данас су познати представници општине Врбас на регионалном такмичењу у познавању саобраћајних правила. Циљ "Пажљивкове смотре" је да се код деце подигне ниво знања о саобраћају, као и да се упознају са правилима безбедног понашања, на њима занимљив начин. У томе су им помагали  васпитачи, учитељи и родитељи.

"Све екипе су показале добро знање из области саобраћаја, али само најбољи добили су право да наставе учешће у популарном, едукативном квизу. Општину Врбас ће у рангу предшколског узраста представљати вртић 'Бубица', Основна школа 'Бранко Радичевић' из Равног Села ће се такмичити у категорији првих разреда, а Основна школа 'Вук Караџић' из Бачког Доброг Поља у категорији других разреда", саопштила је након такмичења Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас и председница Савета за безбедност саобраћаја.

Према њеним речима, пројекат "Пажљивкова смотра" организује се у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а на овогодишњој, трећој по реду смотри, учешће је узела чак 71 локална самоуправа, што је највећи број до сада.

"Деца су најосетљивија категорија учесника у саобраћају и морамо им својим понашањем бити прави пример. Морамо их научити да брину о безбедности, да се одговорно понашају и тако заштите од евентуалних опасности“, рекла је Алексић.

Иначе, у протеклих десет година на путевима у Србији настрадало је чак 14.633 деце, од тога 126 деце је изгубило живот. Само прошле године, према прелиминарним подацима, изгубљено је 13 дечијих живота. Агенција за безбедност саобраћаја спроводи различите превентивно-едукативне активности како би број погинуле деце до 2030. био сведен на нулу, а "Пажљивкова смотра" као вид саобраћајног образовања је само један од њих.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"