Општина Врбас обележила Спасовдан - општинску славу

Oпштинa Врбас обележила је данас општинску славу Спасовдан. Сечењу славског колача, уз свештенике Српске православне цркве, присуствовали су председник општине Предраг Ројевић, заменица председника општине Тијана Алексић, чланови Општинског већа, директори јавних предузећа и установа, радници Општинске управе и грађани. Претходно је у 09.00 часова одржана литургија у цркви Вазнесења Господњег, коју су служили свештеници СПЦ из Врбаса.

Ројевић је овом приликом истакао да је Вазнесење Христа спаситеља један од најзначајнијих хришћанских празника, као и да је обележавање славе прилика да се истакну вредности заједништва. Према његовим речима, локална самоуправе инвестира значајна средства у развој свих насеља у општини.

"Слава представља нашу везу с историјом и традицијом, наш прозор у будућност. Слава је прилика да истакнемо све што смо урадили и што ћемо урадити да грађани Равног Села, Савиног Села, Куцуре, Змајева, Бачког Доброг Поља, Врбаса, живе боље. Буџет за 2023. годину од 2,034 милијарди искористићемо да унапређење свих сегмената живота. За одржавање саобраћајне инфраструктуре и унапређење комуналне делатности предвиђено је близу 139 милиона динара. У развој пољопривреде и заштиту животне средине инвестирамо 167 милиона динара. За предшколско васпитање издвајамо 360, a зa основно и средње образовањe 167,2 милиона динара. У унапређење социјалне и дечије заштитe улажемо 151,6, у развој културе 103,9, а у развој спорта 131,4 милиона динара. Прогрес Врбаса је наша дужност и ми на томе стално радимо", рекао је Ројевић и свим грађанима општине Врбас честитао Спасовдан.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"