Месец родитељства за подршку сигурном одрастању

Општина Врбас, заједно са партнерима - Предшколском установом "Бошко Буха," Домом здравља "Вељко Влаховић", Центром за социјни рад, Јавном библиотеком "Данило Киш" и Туристичком организацијом општине Врбас, обележиће током јуна низом програма "Месец родитељства".

За уторак, 20. jун у 17.30 часова, у ЈБ "Данило Киш", заказана је радионица за децу и родитеље "Игра ми jе храна", на којој ће говорити психолог Бојана Јоцовић Делић и васпитачи Слађана Татарски и Јелена Митровић.

У понедељак, 26. jуна од 09.00 до 12.00 часова, одржава се радионица и продајни базар колача и дечиjих рукотворина "Сваки тренутак jе важан"; учествују деца, родитељи и васпитачи вртића "Вила", "Звездица" и "Бубица"; игралиште код храма у центру Врбаса.

У уторак, 27. jуна од 09.00 до 12.00, на игралишти код храма одржава се продаjни и хуманитарни базар Удружења "Наше огњиште среће", организације Хумани Врбас и Друштва за помоћ МНРО "Кућица".

У среду, 28. jуна од 09.00 до 12.00 часова, на истом месту, одржава се радионица за децу из маргинализованих група и децу из ПУ "Бошко Буха", под називом "Сви смо ми различити, али jеднако вредни", учествују и волонтери Црвеног крста Врбас

У четвртак, 29. јуна у 17.30 часова, у ЈБ "Данила Киш", на програму је радионица за децу и родитеље "Од читања се расте", на којој говоре психолог Бојана Јоцовић Делић и васпитачи Слађана Татарски и Јелена Митровић.

У току Месеца родитељства поливалентне патронажне сестре ће организовати кућне посете одојчету и малом детету кроз активност "Читање књиге са бебом и дететом", и тако дати подршку родитељима и њиховој деци у раном расту и развоју. Центар за социјални рад ће реализовати услугу "Породични сарадник". Сврха услуге је унапређење капацитета породице да омогући безбедност детета и услове за његов квалитетан развој у породичном окружењу. Такође, Јавна библиотека "Данило Киш" расписује ликовни конкурс за децу предшколског узраста на тему "Тата, мама, играјте се са нама", од 10. до 23. јуна.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"