Покрајинска влада финансира реконструкцију кровова на школама

Покрајинска влада одобрила је 13,7 милиона динара општини Врбас за реконструкцију крова на две основне школе, "20. октобар" и "Петар Петровић Његош". Уговори о додели средстава поптисани су данас у згради Покрајинске владе. Председник општине Врбас Предраг Ројевић истакао је да је реч о значајној новчаној подршци, која ће омогућити наставак унапређења услова за образовање деце у општини Врбас.

"Сређујемо још две школе. За санацију крова ОШ '20. октобар' обезбеђено је 12, а за санацију крова ОШ 'Петар Петровић Његош' 1,7 милиона динара. Данас су потписани уговори о додели средстава. Такође, уз подршку Покрајинске владе у школи 'Петар Петровић Његош' већ се изводе радови на уградњи новог паркета у фискултурној сали, вредни 4,6 милиона динара. У јулу нам је одобрено и 48,6 милиона динара за радове на обнови и опремању амбуланте у Савином Селу. Изузетно ценимо подршку Покрајинске влада и њеног председника Игора Мировића коју пружају развоју и унапређењу наше општине", рекао је Ројевић.

Он је подсетио да је општина Врбас 21. јула, из помоћ Владе Србије, добила 1,1 милона евра за унапређење саобраћајне инфраструктуре у оквиру Програма развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалне самоуправе (LIID).

"Имамо изузетну сарадњу са Владом Србије. Поред више од 130 милиона из Програма LIID, добили смо 3,5 милиона динара од Министарства енергетике за наставак унапређења енергетске ефикасности кућа и станова. Министарство за равномерни регионални развој обезбедило је 600.000 динара за постављање 55 табли са QR кодовима на територији општине, које ће допринети унапређењу туризма и презентације културно-историјског наслеђа. Уз то, Министарство за државну управу и локалну самоуправу издвојило је 7,3 милиона динара за отварање јединственог управног места, које ће грађанима помоћи да брже и лакше остваре своја права. То је само део онога што радимо. Радимо и на унапређењу канализационе, водоводне и путне инфраструктуре, унапређењу културе и спорта", истакао је Ројевић.

Игор Мировић, председник Покрајинске владе, истакао је да су најизраженији проблеми евидентирани у Новом Саду, Бачкој Паланци, Руми, Шиду, Беочину, Сремској Митровици, али их има и у другим општинама које су нешто мање погођене невременом. "Очекујем да ће захваљујући новцу опредељеном на овом конкурсу, али и новцу који је Покрајинска влада у року од неколико дана издвојила за санацију, пре свега предшколских установа, основних и средњих школа, школска година почети у реконструисаним и обновљеним објектима", изјавио је председник Мировић и додао да ће један део радова трајати и током септембра.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"