Пензионери из ЈБО на Олимпијади спорта и рекреације у Врбасу

Врбас и Центар за физичку културу "Драго Јововић" данас су домаћини II Олимпијаде спорта и рекреације пензионера Јужнобачког округа. Више од 100 учесника из 12 општина такмичи се у пет спортских дисциплина прилагођених годинама такмичара - штафетно брзо ходање, фудбал - извођење пенала, кошарка - извођење слободних бацања, пикадо и шах. 

Добродошлицу у Врбас у име локалне самоуправе пензионерима је пожелео Предраг Ројевић, председник општине.

"Људи као ви поставили су темеље наше локалне заједнице у Врбасу, свих наших локалних самоуправа и наше државе. Лепо је видети са колико бодрости, радости и посвећености приступате спортским изазовима у којима су дружење и пријатељство важнији од резултата. Општина Врбас следи стратегију подршке пензионерима коју су дефинисали председник Александар Вучић и Влада Србије, која се огледа у сталном преузимању мера за унапређење положаја пензионисаних грађана. Премијерка Србије Ана Брнабић подржала је идеју о формирању националног савета за бригу о пензионерима, као и израду стратегије за унапређење положаја старих. Министар финансија Синиша Мали истакао је да Србија иде ка томе да просечна пензија буде 450 евра до краја 2025. године. Влада Србије бригу о најстаријим суграђанима, између осталог, води и увођењем пензионерске картице, која ће званично бити промовисана 01. октобра. Ми ћемо и у будућности бити ваша подршка, наставићемо да развијамо нашу економију, културу, улажемо у здравство и образовање. Ми стварамо боље прилике за вашу децу, за ваше унуке. Врбас је уз вас, Србија је уз вас", поручио је пензионерима Ројевић и пожелео им добре резултате и незаборавно дружење у Врбасу.

"Ово је један диван тренутак у ком доказујемо да и у старим годинама постоји живот и жеља за доказивањем, постоји енергија за наставак корачања кроз живот. Сусрет и надметање спортиста међу пензионерима је задовољство за цео Врбас. Ово такмичење није ревијално већ ће они са најбољим резултатима стећи право да се такмиче на Олимпијади спорта и рекреације пензионера Републике Србије, која ће се одржати у Врњачкој Бањи. За нас у овим годинама добар резултат је уопште учествовати на Олимпијади пензионера, али сви могу, без обзира на године, уживати у дружењу и забави, размени искустава и знања са својим друговима пензионерима из 12 општина Јужнобачког округа", рекао је Милић Мијовић, председник ОУП Врбас.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"