ЈКП "Комуналац" део планетарне кампање "Очистимо свет"

Еколошком радионицом о рециклажи за предшколце у вртићу "Бубица" Предшколске установе "Бошко Буха", Јавно комунално пшредузеће "Комуналац" придружило се једној од највећих еколошких кампања на планети - "Очистимо свет". Прва кампања покренута је 1993. године и има за циљ да подстакне и подржи групе, али и појединце да кроз заједничку акцију покажу бригу за животну средину, саопштено је из ЈКП.

У Врбасу се већ годинама организују еколошке радионице за најмлађе генерације кроз које се деца едукују да брину о својој околини. 'Комуналац', осим што води рачуна о чистоћи општине, брине и о свести грађана да се околина чува. Кроз еколошку радионицу, деца на брз и лак начин усвајају поступке који воде у еколошки пожељно понашање и развој еколошке свести. Данас је акценат био на рециклажи пластике, а малишани су се упознали и са новим термином 'апциклажа', што подразумева давање старим стварима нове намене. Кроз игру будућим првацима показали смо процес рециклаже, односно, пут од пластичне флаше до плишане играчке, јер рециклажом пластике све се може", рекла је након радионице руководилац Сектора маркетинга у ЈКП "Комуналац" Весна Рогановић.

Главна идеја кампање "Очистимо свет" је да свако у својој средини може да учини мали корак, чија је величина у томе што ће инспирисати још неког из своје околине да учини исто то. То је боље решење него да се одговорност пребацује на неког другог, чуло се на радионици.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"