Обезбеђен новац за три нова пројекта у општини Врбас

Општину Врбас до краја године очекују три велике инвестиције. Реконструкција Дома културе у Змајеву, партерно уређење и опремање новосаграђеног Дома културе и реконструкција спортског терена у Равном Селу, као и реконструкција и санација градског стадиона у Врбасу. Средства у укупном износу од 193,8 милиона динара, за реализацију све три инвестиције обезбеђене су одлуком Покрајинске владе.

За реконструкцију Дома културе у Змајеву одобрено је 48,8 милиона динара, за радове на партерном уређењу и опремању Дома културе, као и за реконструкцију спортског терена у Равном Селу, укупно 105,1, а за реконструкцију и санацију градског стадиона 38,9 милиона динара.

Зграда у којој је смештен Дом културе у Змајеву није у упоотреби од 2009. године, а последњих 20 годна ништа није рађено на њој. Изграђена је 1955 -1956. године. До 1973. припадала је Пољопривредном комбинату. Након тога постаје Дом културе са 370 седећих места.

"После 14 година грађани Змајева ће поново имати Дом културе. Уз велику помоћ Покрајинске владе, успећемо да културу ставимо у срце наших локалних заједница. Да обезбедимо боље услове живота за све наше грађане, тако што ћемо им омогућити организацију, реализацију и размену културних програма и садржаја. У току су радови на завршетку Дома културе и позоришне дворане у Врбасу, вредни 600 милиона динара, који треба да буду готови у наредне две године. Дом културе у Врбасу на задовољство свих Врбашана, биће завршен после 30 година, а након реконструкције Дома културе у Змајеву, који није у функцији 14 година, сви домови културе у општини Врбас биће стављени у службу грађана. Домови културе су есенција друштвеног и културног живота, и изузетно смо захвални Покрајинској влади што је препознала потребе становника наше општине", рекао је поводом одлуке Покрајинске владе Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

Ројевић је истакао да је општина Врбас, "упркос чињеници да мора да отплаћује велике дугове из периода претходне власти, уз помоћ Покрајинске владе и Владе Републике Србије, успела да релизује велики број инвестиција у свим деловима општине". "Реконструишемо и градимо вововодну и канализациону мрежу, уређујемо атарске путеве. Реконструишу се сви значајни путни правци и улице у Врбасу и насељеним местима у дужини од 22 километра. Реконструисана је Општа болница, домови здравља, школе, вртићи, дечија игралишта и спортски терени. У току су радови на реконструкцији амбуланте у Савином Селу, и Дома културе у Бачком Добром Пољу. Уз 193,2 милиона динара, које смо данас добили од Покрајинске владе, крајем јула смо добили и 1,1 милона евра од Владе Србије за унапређење саобраћајне инфраструктуре. Општина Врбас се интензивно развија", рекао је Ројевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"