Обележена Европска недеља мобилности

Општина Врбас и ове године била је део Европске недеље мобилности, кампање која има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај. За општине и градове, Европска недеља мобилности пружа одличну прилику да грађанима представе одрживе алтернативе у саобраћају и да им објасне еколошке изазове са којима се суочавају. Учествовањем у акцији, градови и општине могу да прикажу грађанима које су предности избора чистијих видова саобраћаја и да тиме унапреде стање саобраћаја у својој локаној средини.

Вођени овим мотивима, Савет за координацију послова безбедности саобраћаја општине Врбас и Полицијска станица Врбас организовали су сусрет са бициклистима на Тргу Николе Пашића и кроз разговор и зашитне опреме још једном указали на све предности ове врсте превоза, на безбедно понашање у саобраћају и бенефите које бициклистима доноси свакодневна вожња дводочкаша.

"Дружење са бициклистима било је одлична прилика да још једном разговарамо о њиховој безбедности на путевима и како је можемо унапредити. Овога пута тема је била и чињеница да коришћење овакве врсте превоза може бити корисно за целу заједницу кроз смањење потрошње фосилних горива и посредно поправљање квалитета ваздуха у градовима", рекла је Тијана Алексић, председница Савет за координацију послова безбедности саобраћаја општине Врбас.

Бициклистима у Врбасу за ову прилику поклоњене су кациге за безбедну вожњу, рефлектујући прслуци и светла за бицикл. Иста акција претходних дана организована је у свим селима општине Врбас.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"