Почело обележавање Дечије недеље

Пријемом за децу из вртића Предшколске установе "Бошко Буха", као и ученике основних и средњих школа, код председника општине Врбас Предрага Ројевића, данас је почело обележавање Дечије недеље. "Општина Врбас с поносом обележава Дечију недељу, али је деци посвећена и брине за њихову будућност свих 365 дана у години", поручио у сусрету са младим Врбашанима председник општине Предраг Ројевић.

"Током наредних седам дана деци у част организовани су броји догађаји, имаће прилику да покажу своје таленте, вештине и знања. У општини Врбас свих 365 дана у години су посвећени деци и њиховој будућности. Зато реновирамо школе, вртиће, дечија игралишта, спортске сале, домове културе. Стварамо услове да би деца могла да се посвете учењу и стицању нових знања. Све што смо урадили, све што радимо и што планирамо да урадимо посвећено је њима. Деца су будућност сваког града. Деца су будућност општине Врбас", рекао је Ројевић и додао да је овогодишњи буџет за образовање већи од 527 милиона динара.

Он је подсетио да је општина Врбас ове године издвојила 26 милиона за набавку бесплатних уџбеника, као и 1,1 милион динара за стипендије и 1,2 милиона динара за награде студентима. Из буџета се финансирају ђачке ужине, ђачки и студентски превоз, додоа је Ројевић. "У последњих 10 година за ђачке ужине издвојено је 80,7 милиона динара. За превоз ученика и студената од 2013. је издвојено 352,7 милиона динара, док је у модернизацију школа и вртића уложено 345,5 милиона динара", подсетио је председник општине Врбас.

Уз Ројевића, децу из вртића и школа дочекале су и Сања Жигић, председница СО Врбас, Тијана Алексић, заменице председника општине, Марија Милинић, помоћница председника општине, и Мира Недић, начелница Одељења за друштвене делатности ОУ Врбас.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"