"Буди храбра, прегледај се" поново у општини Врбас

Општина Врбас и Удружење "Жена уз жену" поново ће организовати акцију бесплатних ултразвучних прегледа за девојке и жене на карцином дојке. Овога пута прегледи ће бити доступни у Врбасу и Савином Селу, и то 29. и 30. октобра. Кампања "Буди храбра, прегледај се" део је активности којим се обележава Међународни месец борбе против рака дојке.

"Караван подразумева доступност бесплатних ултразвучних прегледа у посебно креираној покретној дијагностичкој кабини, опремљеној ултразвучним апаратом и свом неопходном опремом за дијагностичке прегледе којом руководи еминентни радиолог. Важност кампање 'Буди храбра, прегледај се' огледа се кроз велики број прегледаних жена које су прегледане у многим градовима широм Србије. Поред прегледа, у току каравана, спроводи се и стручно анкетирање жена са питањима важним за даљи рад на превенцији и очувању здравља жена, након чега се добијени одговори обрађују са циљем да се добије статистика о редовним и нередовним прегледима код жена из града који је караван у том часу посетио. Бесплатни ултразвучни прегледи намењени су девојкама, младим женама и женама до 50 година старости, док су ограничени за дојиље, труднице и жене преко 50 година старости (за жене преко 50 година обавезни су мамографски прегледи)", наводе организатори.

Прегледи у Врбасу у недељу, 29. октобра, почињу у 12.00 часова, на Тргу Николе Пашића, а заинтересоване припаднице лепшег пола потребно је да дођу у 11.30 часова, када ће добити број и термин за преглед. Прегледи у Савином Селу, у понедељак, 30 октобра од 12.00 часова, заказују се путем телефона; све зантересоване девојке и жене треба да се пријаве на број телефона помоћнице председника општине Врбас Јоване Вујтовић064.805.3046.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"