MK Group и АИК Банка опремиле вртић "Бубица" ПУ "Бошко Буха"

Компанија MK Group и АИК Банка ове године донирале су 350.000 евра вртићима широм Србије, а један од вртића са овог списка је и вртић "Бубица" Предшколске установе "Бошко Буха". Овим поводом данас су "Бубицу" посетили проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка просвете у Влади Републике Србије, и Александар Костић, потпредседник MK Group. Министарство просвете пружило је подршку током процеса избора предшколских установа које су примиле новчана средства, при чему је фокус био на општинама у којима послује MK Group.

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић истакла је да је Предшколска установа "Бошко Буха" у Врбасу једна од осам предшколских установа које су добиле подршку друштвено одговорних компанија. "Последњих година Министарство просвете гради и дограђује објекте предшколских установа широм Србије. Циљ Министарства је да обезбедимо додатне капацитете у вртићима како би обухват деце предшколским васпитањем и образовањем био што већи. Темељи образовања не почињу универзитетима, него радом јаслица и вртића. Овако модерни вртићи користе креативност деце као инспирацију васпитачима да живот те деце буде креативан и аутентичан. Дугујемо огромну захвалност свима који помажу кроз субјекте у којима раде и кроз личну креацију подршкама породице, деце и наших најмлађих суграђана", рекла је она и додала да је унапређивање доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања, један од стратешких приоритета Владе Републике Србије и Министарства просвете.

О регионалном друштвено одговорном програму "Подршка породици", које заједно реализију MK Group и АИК Банка, говорио је потпредседник MK Group Александар Костић. 

„МК Гроуп и АИК Банка и ове године заједно реализују пројекат 'Подршка породици', у оквиру кога смо издвојили 750.000 евра за реновирање и опремање више од 20 вртића у целом региону. За осам вртића у Србији, у општинама у којима послујемо, донирали смо 350.000 евра. Врбас је посебно значајан за нас јер у њему има много деце наших запослених. Надамо се да је реновирање овог вртића допринело бољим условима и лепшем одрастању наших малишана. Такође, срећни смо што улажемо у нове генерације које су наша будућност и верујемо да најбоље тек долази. Наша деца овде стичу прва знања и битно је да им простор у ком бораве омогући весело и безбрижно детињство. Надам се да до краја године завршавамо и реновирање свих вртића у региону. Настављамо да ширимо свој друштвено одговорни програм и издвајаћемо око милион еура сваке године за подршку младих, образовања и свих општина и заједница у којима послујемо", рекао је Костић.

Директор ПУ "Бошко Буха" Небојша Дешић нагласио је да је цела донација вредна 170.000 евра и утрошена је за обнову унутрашњости вртића.

"Овај објекат је највећи у Предшколској установи 'Бошко Буха' са три стотине деце. Комплетно смо заменили подове, добили нови намештај и поставили ЛЕД расвету, а највећи део донације уложен је у централну кухињу у којој су сви стари апарати замењени новим. Сада смо заокружили причу добивши један потпуно енергетски ефикасан вртић. Захваљујем се компанијама MK Group и АИК Банци и верујем да ће ова донација допринети квалитету одрастања и лепшој будућности наших најмлађих, а значајно ће помоћи и нашим запосленима, приликом обављања свакодневних активности које су усмерене на децу", закључио је Дешић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"