Обезбеђен новац за замену котла у школи у Куцури

Министарство заштите животне средине одобрило је више од 11 милиона динара за замену котла у Основној школи "Братство-јединство" у Куцури". Одлука је донета у оквиру конкурса за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у 2023. години.

Прецизније, Министарство заштите животне средине обезбедиће 11.195.432,56 динара, док је обавеза општине Врбас да из локалног буџета издвоји 3.344.090,24 динара за финансирање пројекта Замена котлова на чврсто гориво котловима на земни гас у ОШ "Братство-јединство", који је укупно вредан 14.539.522,80 динара. Рок за реализацију пројекта је 31. август 2024. године. Уговор је у име општине Врбас потписала Тијана Алексић, заменица председника општине.

"Реализацијом овог пројекта значајно ћемо смањити емисију загађујућих супстанци у животну средину и тако унапредити квалитет ваздуха, али и обезбедити још боље и комфорније услове за рад наставног особља и образовање свих ученика у школи у Куцури", рекла је након потписивања уговора Алексић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"