Геронтолошком центру 13,1 милион динара од Покрајинске владе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за унапређење социјалне заштите у Војводини. Један од уговора којим се регулише реализација четири пројеката, припао је Геронтолошком центру Врбас.

На другом овогодишњем конкурсу Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, са укупно 469 милиона динара, подржана су 122 пројекта које ће реализовати 27 установа за смештај корисника чији је оснивач Покрајинска влада – домови за старе, установе за децу и омладину, домови за душевно оболела лица и Центар за социјални рад Нови Кнежевац са домским одељењем.

"Издвојили смо немали новац од 2016. године, посебно у протекле две године, да бисмо унапредили систем социјалне заштите. Данас можемо рећи да имамо један додатни квалитет у тим установама. Све оно што је наша обавеза као оснивача ми ћемо реализовати у овој и у следећој години, а већ у јануару или фебруару издвојићемо додатних 450 милиона динара за ову намену", истакао је Мировић и додао да је жеља да установе социјалне заштите унапреде стандарде и поставе нове моделе за живот и боравак корисника и рад запослених. "Циљ нам је да ова област буде видљивија у нашем друштву јер тиме показујемо да смо испунили елементарну људску мисију“, додао је Мировић.

Према одлуци Покрајинске владе, у Геронтолошком центру Врбас биће реализована четири пројекта - за уређење дворишних путева издвојено је 3.000.000 динара, за керамичарске и молерске радове у купатилима Геронтолошког центра 6.000.000 динара, за надоградњу ЈИСУСЗ 1.190.000 динара, а за опремање намештајем 3.000.000 динара.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"