Ускоро бољи услови за смештај у Геронтолошком центру

Геронтолошки центар Врбас добио је 13,1 милион динара од Покрајинске владе за унапређење смештаја 125 корисника. Зграда за смештај најстаријих Врбашана биће надограђена, опрељена новим намештајем, а биће урађена и реконструкција купатила, приступни путеви и двориште зграде. За суфинансирање надоградње одобрено је 1.190.000 динара, за опремање намештајем и реконструкцију прилазних путева по три милиона динара, док је за керамичарске и молерске радове у купатилима одобрено шест милиона динара. Очекује се да радови буду готови до пролећа 2024. године.

"После 20 година од отварања опремамо и уређујемо простор Геронтолошког центра. То је изузетно важан пројекат за општину Врбас. Заједно са Владом Србије и Покрајинском владом посвећени смо унапређењу услова за боравак наших најстаријих суграђана. Реконструисали смо домове пензионера у насељеним местима. У сарадњи са удружењима пензионера организујемо излете и заједничка дружења, а посебно је значајно то што су у Скупштини Србије усвојени закони који у овој и идућој години омогућавају кумулативно увећање пензија од преко 21 одсто, као и исплата једнократне помоћи од 20.000 динара, заказана за крај новембра. Значајну подршку представља и пензионерска картица која обезбеђује многа снижења", рекао је председник општине Врбас Предраг Ројевић.

Он је истакао да кроз пројекат модернизације Геронтолошког центра општина Врбас наставља добру сарадњу са Покрајинском владом. "Уз њихову подршку реконструишемо све домове културе у свим насељеним местима и све амбуланте, а успећемо да после 30 година изградимо позоришну дворану и завршимо објекат градског стадиона", рекао је Ројевић и додао да је општина Врбас добила и 1,1 милиона евра од Владе Србије за унапређење саобраћајне инфраструктуре.

Геронтолошки центар Врбас је установа за смештај старих и одраслих лица и основана је пре 20 година. У два одвојена објеката смештено је 125 корисника. У одељењу у Врбасу њих 95, док одељење у Куцури има капацитет од 30 места.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"