Барељефи најбољих играча на просторијама ФК Сутјеска

Фудбалски клуб Сутјеска из Бачка Доброг Поља организовала је на крају јесењег дела овогодишњег првенства у подручној фудбалској лиги, свечано откривање барељефа двојице понајбољих играча у историји популарног локалног клуба.

На зиду службених просторија клуба од сада ће сви посетиоци стадиона крај Сушаре увек имати могућност да виде ликове и тако присете се игара и наступа два велика капитена клуба - Жарка Радовића и Микана Секуловића. Барељефе је израдио и клубу поклонио вајар Љубисав Срдановић, иначе и сам некада голман Фудбалског клуба Сутјеска, и то, како је сам рекао приликом откривања барељефа, за одличан рад овог спортског друштва.

Свечаности након убедљиве победе у последњем колу јесењег дела прванества, које Бачкопољци завршавају на седмом месту са шест победа, четири нерешена исхода и пет пораза, присуствао је велики број бивших и садашњих играча и пријатеља клуба. Међу њима и Дарко Секуловић, син Микана Секуловића, иначе фудбалски тренер.

"Међу више десетина и стотина одличних играча и људи које је изнедрила наша Сутјеска, радове сам наменио Жарку и Микану јер су били узори многих генерација, и као професионалци и као особе, ма где год да су били или радили. Фудбалски клуб је од оснивања био и остао најпопуларнија институција у селу и околини, његова историја пуна је значајних имена и ово је само један од начина како да од заборава сачувамо све што су бројни појединци учинили за Сутјеску, појединци којима се поносе сви Бацкопљци", рекао је Срдановић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"