Обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Низом културних и спортских програма осмишљених с намером да промовишу дружење и помогну изградњу поверења и снажнијих односа међу разним организацијама и њиховим члановима, у Врбасу је под покровитељством локалне самоуправе обележен 03. децембар - Међународни дан особа с инвалидитетом. Учествовао је велики број организација: Општинска организација инвалида рада, Друштво за спорт и рекреацију инвалидних лица општине Врбас, Међуопштинска организација Савеза слепих и слабовидих, Удружење ратних војних инвалида Врбас, Удружење за помоћ МНРО "Кућица" Врбас, Удружење "Мултиарт" Врбас и друге.

У холу Центра за физичку културу "Драго Јововић" за чланове разних удружења организоване су ликовна колонија, такмичења у шаху, пикаду, куглању, затим полигони, играње у зимском базену за децу са развојним потешкоћама из Удружења "Мултиарт", као и декупаж радионица за чланове Удружења за помоћ МНРО "Кућица".

Заменица предсеника општине Врбас Тијана Алексић истакла је да се општина Врбас води идејом да не истиче различитости већ да негује посебности, како би сви њени грађани добили прилику да покажу своја знања и вештине. 

"Mи као локална самоуправа разумемо да је наш задатак да заједно са грађанима креирамо и стварамо услове за бољи живот целе заједнице. Водимо се ставом да особе са инвелидитетом могу водити квалитетан живот ако им се пружи и обезбеди права подршка. Зато смо у протеклих десет година улагали у многе важне пројекте, који су деценијама били запостављени. Инвестирали смо у све области. Посебно је значајан велики инвестициони захват у културу и спорт, али и издвајања за социјалну и дечију заштиту. Реконструисање и градња домова културе је изузетно важна, јер су домови културе кључне тачке за друштвени живот сваког насеља. Кад имате уређен и добро опремље дом културе, сви грађани, сва удружења имају место у ком могу да резализују своје програме. Такође, спорт је један од важних сегмената друштвеног живота. Зато смо у спорт уложили значајна средства. Наш циљ је да у будућности омогућимо још боље услове за спортске и културне активности наших суграђана с инвалидитетом, јер знамо да физичка активност и догађаји из области културе помажу да се изграде нова пријатељства, очувају здравље и независност", истакла је Алексић.

Учесницима су се обратили и председник Општинске организације инвалида рада Светислав Аларгић, председница Савеза инвалида Војводине Стана Свиларов.

У програму су учествовала и удружења ивалида рада и особа с инвалидитетом из Сомбора и Новог Сада.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"