Туристичка организација на сајмовима у Крагујевцу и Новом Саду

Туристичка организација представила је претходних дана туристичке потенцијале општине Врбас на сајмовима туризма у Крагујевцу и Новом Саду, саопштено је из ТООВ.

"У хали Шумадија сајма од 23. од 25. новембра одржан је 14. Међународни сајам туризма и сеоског туризма, у организацији Градске туристичке организације Крагујевца и Шумадија сајма. На излагачком простору Туристичке организације општине Врбас посетиоци су имали могућност да се упознају са туристичком понудом општине Врбас путем штампаних промо материјала, овога пута са посебним акцентом на кратке одморе. Успешно је презентована туристичка понуда кроз ловне и риболовне потенцијале, културне, спортске, манифестационе, гастро и забавне садржаје. Највеће интересовање је забележено за сеоски туризам, културно наслеђе и гастрономску понуду Врбаса. Посебна пажња посвећена је промоцији Центра за физичку културу 'Драго Јововић' и његових потенцијала за спортски и конгресни туризам. Првог дана одржавања сајма штанд Туристичке организације је посетио Немања Радовић, помоћник министра у Министарству туризма и омладине. 

У Мастер хали Новосадског сајма Туристичка организација општине Врбас представила је туристичку понуду на 54. Међународном сајму туризма, који је одржан од 30. новембра до 02. децембра. Акценат овогодишњег наступа на сајму стављен је на промоцију посебних облика туризма попут културног туризма, ловног и риболовног, затим манифестационог и спортског туризма, будући да се ради о облицима туризма који чине општину Врбас атрактивном за потенцијалне туристе. Другог сајамског дана на штанду Туристичке организације општине Врбас обављена је промоција манифестације 'Капушњик фест', уз сарадњу актива жена КУД 'Жетва' и КУД 'Завичајно врело' из Куцуре. 'Капушњик фест' је гастрономска манифестација која има за циљ очување и неговање традиционалне кухиње и божићних обичаја у Куцури. На штанду Туристичке организације своје награђиване производе представили су: 'Затина' – произвођач природне козметика, Газдинство 'Роквић' са понудом ракије и ликера од вишања, и Пчеларство 'Крстић' са производима од меда. Новосадски сајам туризма окупио је више од 240 излагача из 10 земаља. Током трајања сајма организоване су разне активности за излагаче и учеснике, а међу њима су B2B састанци, гастро такмичења, едукације и додела признања за достигнућа у туризму", стоји у извештају Туристичке организације општине Врбас након два сајамска наступа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"