Лазин парк богатији за 100 нових стабала

Више од сто садница еводије, платана, јасена, јавора, копривића, чемпреса, туја, златних и плавих јуниперуса, посађено је овог викенда у парку у улици Лазе Костића, саопштено је из Еколошког покрета Врбаса.

У акцији су учествовали активисти Еколошког покрета и чланови СД "Лазин парк", уз подршку ученика 7. разреда ОШ "Братство-јединство", чланова СЦ "Олимп" из Врбаса, АК "Хајдук" из Куле и ОК Врбас. 

"Са децом која су учествовала у акцији прошли смо еко-школицу и неколико акција на јавном простору, али им је ово била прва садња, па је прилика искоришћена за пригодну радионицу и инструктажу. Још једном се показало колико је еколошки активизам благотворан за добар осећај и расположење. Добили смо нове, младе волонтере и, надамо се, корисне чланове заједнице. Саднице су набављене највише захваљујући Индустрији меса 'Карнекс', са којом већ шесту годину спроводимо сарадњу на озелењавању локалне заједнице. Подршка у копању рупа дошла је од ПИК Бечеј, хумус је уступио 'Суноко Биогас', а простор за ручак и дружење предузетник Драган Чолаковић. Акцији је, испред донатора, присуствовао и секретар Амбасаде Велике Британије у Београду Кристофер Леи, уз Милану Војновић, Светлану Радосављевић и Теодору Марковић, представнице 'Траг фондације', уз коју реализујемо пројекат заштите парка", саопштено је из Еколошког покрета Врбаса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"