ПССО расписује осам конкурса за спорт и омладинску политику

Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписаће у четвртак, 01. фебруара, више конкурса чија је укупна вредност 416 милиона динара. Конкурси ће трајату до 01. марта, осим конкурса у области унапређења спортске инфраструктуре, који ће трајати до 01. априла.

"Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписаће осам конкурса и то у областима развоја система спорта, спортске инфраструктуре и омладинске политике, а за пројекте и програме у тим областима у 2024. години у покрајинском буџету обезбеђено је више новца него претходне године", изјавио је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста. Он је истакао да је највише новца – 250 милиона динара – 25 милиона више у односу на прошлу годину, намењено за финансирање посебних програма – пројеката изградње, одржавање и опремање спортских објеката у АП Војводини. "Овим знатно већим улагањем у спортску инфраструктуру обезбедићемо нашим спортистима на локалном нивоу много боље услове за бављење спортом", рекао је Баста.

Према његовим речима, за допринос развоју спорта предвиђено је 77 милиона динара, готово 12 милиона више него у 2023. години, за организацију и учешће на међународним манифестацијама од значаја за АП Војводину 35 милиона динара, за афирмацију жена у спорту десет милиона динара, док је за афирмацију школског и универзитетског спорта издвојено осам милиона динара. Када је реч о омладинском сектору, за спровођење омладинске политике опредељено је 29 милиона динара, за оснаживање и оснивање канцеларија за младе четири милиона, а за реализацију програма "Фонд за таленте" три милиона динара.

Секретар Баста је подсетио на то да је током претходне три године ресорни секретаријат реализовао 153 пројекта у области унапређења спортске инфраструктуре.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"