У програму моја прва плата учествује десет послодаваца из општине Врбас

Пријаве десет послодаваца из општине Врбас одобрене су за учешће у програму “Моја прва плата” за 2023. годину. Реч је о послодавцима из приватног сектора  и из јавног сектора Основни суд Врбас и Општинска управа општине Врбас који су огласили по једну или две позиције тако да је укупно једанаест младих незапослених добило могућност да у тим компанијама стичу своја прва радна искуства, неопходна знања и вештине на позицијама административни радник, комерцијалиста, сарадник у продаји, фармацеутски техничар, диспечер, судијски приправник и педагог за послове образовања. 

Програм "Моја прва плата" траје девет месеци, а за то време Национална служба за запошљавање кандидатима са завршеном средњом школом месечно ће исплаћивати 28.000 динара, а онима са високим образовањем 34.000 динара.

Национална служба за запошљавање је на сајту "Моја прва плата" објавила листу одобрених послодаваца.

Потписивање тројног уговора између Националне службе, послодавца и кандидата је обављено у периоду од 3. до 19. јануара, када је почела и реализација програма код послодаваца.

За потребе реализације програма свим кандидатима је обезбеђен наменски текући рачун код банке "Поштанска штедионица", без трошкова одржавања рачуна, на које ће се искључиво вршити уплата новчане накнаде.

Програм реализује Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"