Најважније тачке у општини Врбас обележене QR кодовима

У Врбасу и свим насељима у општини постављено је 55 туристичких табли са QR кодовима које садрже све инфромације о највећим културно-историјским знаменитостима на територији општине Врбас. Постављање табли са 600.000 динара финансирало је Министарство за равномерни регионални развој. У Врбасу је постављено 38, док је 17 табли које ће омогућити дигиталну презентацију културно-историјског наслеђа и туристичких потенцијала, постављено у Змајеву, Бачком Добром Пољу, Савином Селу, Равном Селу и Куцури.

"Званична историја Врбаса траје више од 630 година. Тих шест векова, кроз 55 QR кодова, од којих је 38 постављено у Врбасу, а 17 у насељеним местима, постали су део дигиталне мапе света и део туристичке будућности наше општине. На један клик сви су доступни туристима и гостима наше општине, али и нашим грађанима. Обележени су сви црквени објекти и споменици, значајне јавне установе попут гимназије и библиотеке у Врбасу, објекти градитељског наслеђа попут ватрогасног торња, вила и стамбено-пословних палата, гробна места и родне куће значајних личности из прошлости Врбаса, попут Јожефа Пехана, Јожефа Киша, Саве Вукосављева и Јоханеса Вајденхајма, као и природних ресурса попут чесме жуте воде, змајевачких језера и другог", рекао је председник општине Врбас Предраг Ројевић.

Он је истакао да су QR кодови поред развоја туризма, важни и за едукацију локалног становништва, пре свега деце и младих.

"Једноставним скенирањем QR кода сваки наш грађанин, или туриста, моћи ће лако и брзо да добије све информације које га интересују, а које су важне за историјско наслеђе. Живимо у дигиталној ери и свако са собом увек носи паметни телефон. QR кодови омогућиће младима да дођу до свеобухватних података на лак и интересантан начин. Уједно, QR кодови имају и еколошки значај јер смањују потребу за штампаним промотивним материјалима", појаснио је Ројевић и додао да општина Врбас и ове године очекује значајну подршку од Владе Србије и Покрајинске владе.

"Захваљујући одличној сарадњи у претходних 10 година реализовали смо више од шест милијарди динара капиталних инвестиција. Реновирали смо или реновирамо све домове културе у свим насељима у општини. Реконструсали смо пут Врбас – Бачко – Добро Поље – Змајево и друге важне саобраћајнице. Реконтруисали смо школе, вртиће, градили дечија игралишта. Тренутно завршавамо нов Дом културе у Равном Селу, у току су радови на реконсутрукцији Дома културе и градњи и опремању позоришне дворане у Врбасу. Почели смо радове на реконструкцији градског стадиона и радове на реконструкцији амбуланте у Савином Селу, а ускоро треба да почуну радови на реконструкцији Дома културе у Змајеву", подсетио је Ројевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"