Мрежа на брзој прузи НС - Врбас од понедељка под високим напоном

Kонтактна мрежа на новоизграђеној деоници брзе пруге Нови Сад – Врбас од понедељка, 15. априла, биће стављена под високи напон, саопштавају из "Инфраструктуре железнице Србије" и упозоравају да је свако непрописно и неовлашћено кретање у зони градилишта и контактне мреже опасно по живот и забрањено.

Од суботе је на том делу брзе пруге, по завршетку прикључења контактне мреже, у току напонска проба, испитивање изолованости и континуитета струје вуче и укључење напона у новоуграђена постројења контактне мреже. Како кажу у том предузећу, када се заврше напонске пробе, на брзој прузи Нови Сад – Врбас планирано је тестирање постројења новоизграђене контактне мреже, због чега ће она од понедељка бити под високим напоном.

"Подсећамо да кроз контактну мрежу пролази струја високог напона од 25.000 волти. Када је контактна мрежа изнад пруге под високим напоном, струјно коло може да буде и по неколико метара од струјних водова. У таквим случајевима није неопходно да се додирну водови, већ је довољно да се само уђе у струјно коло и доживи струјни удар, који се најчешће трагично завршава. Због тога апелујемо да се не прилази градилишту брзе пруге и зони контактне мреже, како људски животи не би били угрожени", упозорио је Ненад Станисављевић, портпарол "Инфраструктуре железнице Србије".

Тестирања новоизграђене контактне мреже, која су предвиђена за понедељак, обухватају постројења контактне мреже изнад левог и десног колосека на брзој прузи до нове станице у Врбасу, што неће имати утицаја на саобраћај возова на прузи Београд Центар – Нови Сад. На траси брзе пруге од Новог Сада до Суботице биће постављено 4.568 стубова контактне мреже са свим потребним инсталацијама, и тај посао је готово у потпуности завршен. Дуж брзе пруге биће развучено око 361 километар контактне мреже, што је у току.

 
 
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"