Медаље за ученике ОШ "Братство јединство" из Куцуре

Последње недеље школске 2023/2024. године сјајним резултатима обележавају ученици Основне школе "Братство јединство" из Куцуре. На два такмичења из природних наука на највишем државном нивоу, талентовани ђаци из Куцуре стигли су до највиших позиција и одличја.

Наиме, на Републичком такмичењу из географије за ученике основних школа, које је одржано за викенд у Пожаревцу. Нађа Бесирмињи, ученица седмог разреда, освојила је друго место. До високог пласмана Нађа је стигла уз подршку своје менторке, наставнице Бојане Килибарде.

Такође, основци из Куцуре и ове године, трећи пут заредом, учествовали су у финалу Републичког такмичења "Мост математике", одржаног претходна два дана у Врњачкој Бањи. Екипа коју су чинили Јана Бесермињи (V), Марко Хромиш (VI), Михајло Хорњак (VII) и Данијела Огризовић(VIII), донела је школи "Братство јединство" још једно друго место и сребрне медаље.

"Ово такмичење у организацији удружења 'Млади математичар' има за циљ популаризацију математике и промоцију учења математике на занимљив и савремен начин, повезујући знања из више области и више наставних предмета. Такмичење се састојало из два дела – првог дана на програму је било такмичење у пројекту на задату тему, а другог дана екипе су се такмичиле у математичком квизу. Наша екипа је у оба дела такмичења показала изванредно знање и способност, и сваки такмичар је донео кући по две сребрне медаље. Сви они, заједно са Нађом Бесирмињи, на изврстан начин представили су нашу школу и заслужују све честитке за учињено", поручила је директорка ОШ Сенка Мученски.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"