Почиње реконструкција Дома културе у Змајеву

Зграда Дома културе у Змајеву, која није у употреби од 2009. године, биће реконструисана од темеља до крова, о чему од данас сведочи уговор са извођачима радова, потписан у Змајеву. Радове вредне 59,89 милиона динара финансира Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања АПВ. Уговор са извођачима потписао је председник општине Врбас Предраг Ројевић, у присуству заменице председника општине Тијане Алексић и директора Културног центра Врбас Бојана Периза. Радови треба да буду готови за 150 дана, а обухватају комплетну реконструкцију објекта: сређивање зидова и плафона, подова, уградњу изолације, замену столарије, замену електро, водоводних и канализационих инсталација, као и сређивање крова.

"После 15 година грађани Змајева ће поново добити свој Дом културе. Дом културе у Змајеву није у употреби од 2009. године, а биће у потпуности реконструисан од темеља до крова захваљујући подршци Покрајинске владе, која је определила 59,89 милиона динара. Радови ће почети 29. мајa 2024. године и треба да буду заршени за пет месеци. Општина Врбас, Покрајинска влада и Влада Србије улажу у бољи живот свих грађана. Реконструишемо домове културе, школе вртиће, путеве и улице. Наставићемо да градимо водовод и канализацију", рекла је заменица председника општине Тијана Алексић. Она је истакла да ће после реконструкције Дома културе у Змајеву, у функцију бити стављени сви домови културе на територији општине Врбас, као и да су у току друге велике инвестиције.

"У току су радови на опремању и партерном уређењу Дома културе у Равном Селу, реконструкцији Дома културе у Врбасу, у ком се гради и позоришна дворана, а после више од 30 година биће завршен градски стадион, у шта се улаже 40,5 милиона динара. Такође, 19,7 милиона динара улажемо у модернизацију грејања у ОШ 'Братство - јединство' у Куцури, а у реконструкцију Дома здравља у Савином Селу 50 милиона динара. У сарадњи с Владом Србије улажемо 1,1 милиона евра у унапређење саобраћајне инфраструктуре. Један од најважнијих пројеката биће изградња кружног тока у улици Маршала Тита", рекла је Алексић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"