Еко награда за куцурску основну школу

Основна школа "Братство-јединство" из Куцуре добитник је награде "За чистије и зеленије школе у Војводини", које се додељују у оквиру 15 година дугог пројекта Покрајинске владе. Школи из Куцуре припала је једна од 53 награде за васпитно-образовне установе које су ове године биле најуспешније у реализацији активности у области заштите животне средине.

"Наша школа је дуги низ година укључена у Програм 'За чистије и зеленије школе у Војводини'. На часовима слободне наставне активности Моја животна средина, наставница Меланија Мали ради на подизању свести о заштити животне средине. Приказом активности које су реализоване у току школске године, ученици и наставница су награђени за свој рад. Школа је награђена признањем, док су ученици и наставница награђени једнодневним излетом који ће бити реализован у наступајућем периоду", саопштено је из ОШ "Братство-јединство".

"Захваљујући преданом раду и великој посвећености Покрајинске владе, Покрета горана Војводине и наших просветних радника, реализација овог програма ниједном није прекинута до сада. Награђене су заиста најбоље идеје за ову годину, и свака има јасан циљ – да ојача и подигне свест, као и личну одговорност за бригу о животној средини", истакла је приликом доделе награда Сандра Божић, потпредседница Покрајинске владе.

Највећу корист овог подстицајног програма, како је речено, чине зрела и креативна решења младих и деце за своје окружење, што пуно говори о њиховим квалитетима, као и њихових ментора – васпитача, наставника и професора.

"Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине  само је у последњих седам година издвојио преко 13 милиона динара за овај програм. Недавно је потписао и појединачне споразуме о сарадњи у вези са његовом реализацијом са свих 45 јединица локалне самоуправе у нашој покрајини. То значи још већи фонд за награде нашим ђацима и установама у оквиру овог пројекта“, истакла је потпредседница Божић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"