Куцура и Савино Село добили чисту пијаћу воду

После више деценија, од данас у домовима Куцурана и Савиноселаца из славина тече чиста пијаћа вода. Јавно комуначно предузеће "Комуналац" и општина Врбас захваљују се становницима ова два места на стрпљењу и разумевању.

Након што су отклоњене све техничке потешкоће, више од 6.000 становника Куцуре и Савиног Села коначно су добили квалитетну воду за пиће. У наредна два до три дана, колико је потребно систему да се стабилизује, житељи Куцуре и Савиног Села могу осетити појачану концентрацију хлора у води, саопштено је из ЈКП.

Цевовод дуг 14 километара повезује Куцуру и Савино Село са главним извориштем воде и градским водоводом. Стога, последњих година водозахват у Врбасу био је претворен у градилиште. Уграђена је нова савремена опрема и замењени дотрајали разводни цевоводи у пумпној станици, изграђена су два постројења за припрему воде, укупног капацитета 100 л/с, а избушено је и опремљено пет нових бунара. Ови послови реализовани су, у највећој мери, захваљујући планском приступу и реализацији пројекта водосанбдевања под називом "Програм водосанбдевања и канализације у општинама средње величине", вредном 4,1 милиона евра. Програм је настојао да одговори захтевима за одрживим, континуираним и хигијенски прихватљивим снабдевањем потрошача пијаћом водом, у сарадњи с Немачком развојном банком "KfW", наводи у "Комуналцу".

Осим водозахвата у Врбасу, водозахвати у Куцури и Савином Селу су модернизовани. У Куцури је изграђена нова пумпна станица са резервоаром 600 м³, са пумпама и изведеним потисом за Куцуру, Савино Село и потисом за новопројектовани цевововод и резервоаре у насељема Бачко Добро Поље, Змајево и Равно Село, за који је у оквиру плана израђена пројектна документација. Савино Село је, у оквиру ових активности, добило нов резервоар од 300 м³, као и обновљену пумпну станицу са уграђеним новом опремом, пумпама, фасадом, молерским радовима и замењеним разводним цевоводом.

Реализацијом овог капиталног пројекта за општину Врбас обезбеђено је трајно и квалитетно снабдевање водом за пиће насељених места врбаске општине, као и довољне количине воде за град Врбас и насеља, стоји у саопштењу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"