За прваке обезбеђени светлоодбојни прслуци

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Бојан Врањковић уручио је данас уговоре за набавку светлоодбојних прслука за ученикe првих разреда, у циљу заштите најмлађих учесника у саобраћају. Суфинансирана је набавка 3.502 прслука за прваке у 13 локалних самоуправа, међу којима је и општина Врбас.

"Безбедност саобраћаја и заштита најмлађих учесника у саобраћају је приоритет. Важно је да у сарадњи са градовима и оштинама радимо на томе да се код најмлађих грађана подигне свест о значају безбедног понашања у саобраћају, као и да се омогући уочљивост најмлађих на путу ка школи“, нагласио је приликом доделе уговора покрајински секретар Врањковић.

Милан Глушац, председник општине Врбас, истакао је да локална самоуправа кроз активности локалног Савета за безбедност саобраћаја организовано спроводи пројекте који се односе на ову област, редовно стављајући у фокус све врсте учесника у саобраћају - пешаке, бициклисте, возаче, с посебним освртом на едукацију најмлађих, оних који се тек појављују на тротоарима и пешачким прелазима, као што је то случај са првацима када полазе у школу. Према његовим речима, подршка Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај учиниће да та едукација буде још ефикаснија.

Секретар Врањковић је најавио да ће у наредном периоду јавне установе моћи да аплицирају за средства за примену обновљивих извора енергије и уградњу котлова са већим степеном корисног дејства, док ће локалне самоуправе моћи да конкуришу за средства за развој саобраћаја и путне инфраструктуре.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"