Свих 400 првака добило бесплатне уџбенике и друге поклоне

Општина Врбас и ове године поклања уџбенике ђацима првацима. Бесплатне уџбенике добило је свих 400 ученика и ученица првог разреда, као и светлоодбојне прслуке и поклон пакетиће. Прслуке су заједно обезбедили Покрајински секретаријат за енергетику и општина, а поклон пакете донирала је компанија "Универекспорт".

Поводом почетка нове школске године, председник општине Милан Глушац посетио је ОШ "Братство јединство" у Куцури, где је организован свечани пријем за ђаке прваке, и пожелео њима и просветним радницима срећан почетак наставе.

"Знање, марљив рад, предано и одговорно извршавање школских обавеза су вредности које треба ценити, поштовати и промовисати. Надам се да ћете сви бити одлични ученици и да ће ваши родитељи и ваши наставници и учитељи бити поносни на вас", рекао је Глушац.

Он је истакао да општина Врбас и ове године из буџета обезбеђује значајну новчану подршку ђацима и студентима.

"И ове, као и претходних година општина Врбас поклања уџбенике ђацима правацима. За те намене издвојено је 4.000.000 динара. За суфинансирање ужина деце у основним школама издвојено је 11,2 милиона динара. Ученицима је за набавку школског прибора једнократно издвојена помоћ од 700.000 динара. Ђацима генерације и вуковцима поклањамо лап-топ рачунаре и паметне сатове, за шта је ове године издвојено 1,7 милиона динара. Са по 20.000 динара награђујемо најуспешније студенте, с најнижом просечном оценом 9, и за то је ове године издвојено 1,2 милиона динара. За регресирање превоза ученика издвојено је 33, а за превоз студената 18 милиона динара. Ученицима се регресирају месечне карте у распону од 50 до 100 одсто, на релацијама од њихових насељених места до средње школе коју похађају, Врбас, Кула, Црвенка, Нови Сад..., односно до универзитета у Новом Саду, Суботици или Београду. Општина Врбас наставиће да инвестира у боље услове образовања", рекао је Глушац.

Током дана председник општине Врбас, помоћница покрајинског секретара за образовање Татјана Вељковић, и саветница за опште правне послове Биљана Влаховић, обишли су неколико одељења виших разреда у Основној школи "Петар Петровић Његош", заједно им пожелевши успешну школску 2024/25. годину. 

Глушац је у петак, 30. августа, посетио  ОШ "Јован Јовановић Змај" у Змајеву, где је разговарао са ђацима, учитељицама и родитељима. У подели прслука и пакетића учествовали су и заменик председника општине Јован Ковачевић и сви чланови Општинског већа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"