Општина Врбас део "Дана породице" у Перлезу

Општина Врбас учествује на манифестацији "Дани породице" која се 07. и 08. септембра одржава у Перлезу. Покровитељ манифестације на којој општина Врбас, уз још 40 локалних самоуправа, представља мере подршке породици и деци, као и пронаталитетну политику коју води, је Министарство за бригу о породици и демографију Републике Србије.

Како је истакнуто, општина Врбас је међу првим општинама почела да поклања бесплатне уџбенике и школски прибор ђацима првацима.

"Ове године је бесплатне уџбенике, школски прибор и флуоросцентне прслуке добило свих 400 ученика првих разреда основних школа. Поред тога, суфинансирамо ужине деце у основним школама, за шта издвајамо 11,2 милиона динара. Средњошколцима и студентима регресирамо месечне карте за превоз, у распону од 50 до 100 одсто, на релацијама од њихових места до средње школе коју похађају, односно до универзитета у Новом Саду, Суботици или Београду. За регресирање превоза ученика издвојено је 33, а за превоз студената 18 милиона динара. Такође, награђујемо ђаке генерације у вуковце, којима поклањамо лап-топове и паметне сатове. А са по 20.000 динара, награђујемо најуспешније студенте, с најнижом просечном оценом девет. У потпуности регересирамо трошкове боравка у вртићима за децу без родитељског старања, са сметњама у развоју, за децу корисника социјалне помоћи, децу из породице палог борца, војног инвалида или цивилног инвалида рата. Истовремено, сви садржаји Центра за физичку културу 'Драго Јововић' су бесплатни за сву децу", саопштено је из Општинског већа.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"