Услуге еПисарнице доступне у Општинској управи Врбас

Уз подршку Сталне конференције градова и општина и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, од почетка 2024. године општина Врбас увела је рад у еПисарници. За успешну модернизацију рада локалне администрације било је потребно да службеници Општинске управе прођу кроз више обука које је организовала СКГО, а еПисарница омогућава електронско подношење захтева од стране грађана и привреде ради остваривања права и измирења обавеза. Путем еПисарнице могу се подносити захтеви, допуне и други документарни материјали, као и у сваком тренутку пратити статус предмета.

Милан Глушац, председник општине Врбас, разговарао је овим поводом са представницима Градске управе Суботица и Општинске управе Кула, о првим искуствима која доноси рад у еПисарници и како се то одражава на пружање разних услуга грађанима. Општину Врбас, уз Глушца, на састанку су представљале су и Љиљана Филиповић, службеница на пословима администартора еПисарнице у Општинској управи Врбас, и Ивана Крезовић, начелница ОУ Врбас.

"Представници локалних администрација три града разменили су искуства која доноси ради у оквиру софтверског решења еПисарница. Решење је развила Канцеларија за информационе технологије и електронску управу и оно је јединствено на нивоу целе државе. Нови модел омогућава јединствено завођење предмета и канцеларијско пословање у електронском облику, у складу са Уредбом о канцеларијском пословању органа државне управе и Упутством о канцеларијском пословању органа државне управе. Представници града и општина су у директном дијалогу разменили знања и искуства у погледу јасног разумевања елемената еПисарнице, у циљу унапређења административне ефикасности и рада запослених у области електронске управе на локалном нивоу", саопштено је након састанка.

Иначе, Стална конференција градова и општина је припремила каталог изворних поступака из изворне надлежности ЈЛС, у циљу уједначеног приступа јединица локалне самоуправе приликом успостављања и рада у централној електронској писарници. Једна од улога државне писарнице, као централизованог сервиса, јесте издавање јединственог броја поднеска који ће се користити у софтверским решењима приликом формирања предмета. Сваки издати број је јединствен на нивоу године и издаје се секвенцијалним редоследом без обзира на тип органа или софтверско решење које га захтева.

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"