Врбас део Европске недеље мобилности

Општина Врбас укључила се у велику кампању ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ, која се одржава у периоду од 16. до 22. септембра. Манифестација чији је оснивач и покровитељ Европска комисија има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, а све у циљу унапређења квалитета животне средине у урбаним срединама. Кампања се спроводи од 2002. године, а прошле године више од 3.300 градова из 46 држава Европе и света обележило је ову манифестацију.

Европска комисија је одлучила да тема овогодишње ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ буде: ЗАЈЕДНИЧКИ ЈАВНИ ПРОСТОРИ. И ове године слоган кампање је 'Крећимо се квалитетније'. Тема овогодишње кампање односи се на боље и ефикасније коришћење јавних простора у градовима, посебно улица, али и тргова, тротоара и других места за сусрете свих категорија становништва. Квалитетнијим јавним просторима који су угодни за боравак људи, доприносимо активацији локалних заједница, а становнике подстичемо да користе активне видове кретања као што су пешачење и бициклирање.

Општина Врбас овим поводом организоваће у понедељак, 16. септембра на Тргу Николе Пашића од 09.00 до 12.00 часова, акције контроле крвног притиска и нивоа шећера у крви за све заинтересоване грађане, док ће Црвени крст Врбас такође дати свој допринос промоцији здравих стилова живота, које промовише и ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"