II Међународни фестивал фолклора

Председник општине Врбас Милан Глушац отворио је у суботу 2. Међународни фестивал фолклора, који се одржава у оквиру "Панонског вашара", традиционалне туристичке манифестације коју организује Културни центар Врбаса.

"Овде се данас обједињавају култура, историја и традиција. Вечерас нам се представљају Фолклорно музичко друштво 'Коло' из Нојхаузена, АКУД 'Младост' из Темишвара, Плесни ансамбл из Сегедина, КУД 'Светозар Марковић' из Новог Сада и наш Фолклорни ансамбл Културног центра Врбаса, који је у последњних неколико година остварио значајне успехе на еминентним смотрама фолклора у земљи и региону", рекао је Глушац. Он је нагласио да општина Врбас поред овог фестивала подржава и Фестивал свирања на традиционалним инструментима, Фестивал фолклорних традиција Војводине, Музички фестивал деце Војводине и многе друге фестивале традиције и стваралаштва, као и да пружа подршку великом броју културно-уметничких друштава и удружења.

"Надам се да ће Међународни фестивал фолклора постати центар окупљања фолклорних ансамбала у овом делу Европе", закључио је Глушац.

"Панонски вашар" чији је састани део 2. Међународни фестивал фолклора, одржава се од 27. до 30. септембра у Центру за физичку културу “Драго Јововић”, а улаз на све програме је бесплатан У оквиру манифестације одржавју се и 45. Фестивал фолклорних традиција Војводине и 15. Фестивал дечјег изворног стваралаштва.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"