У ГЦ Врбаса обележен Међународни дан старих особа

Поводом 01. октобра - Међународног дана старих особа, председник општине Врбас и заменик председника, Милан Глушац и Јован Ковачевић, посетили су Геронтолошки центар и разговарали с руководством и корисницима центра. Глушац је истакао да општина Врбас у сарадњи с Владом Србије и Покрајинском владом подржава рад и актовности Геронтолошког центра, водећи се превасходно потребом да се обезбеде што бољи услова за боравак корисника и њихова здравствена и свака друга заштита. Према његовим речима, најстарији становници Врбаса и свих места дали су велики допринос изградњи и просперитету општине и сада је време да им се омогући мирна старост, у складу са њиховим годинама. "Сви нивои власти, од локалног, преко покрајинског до републичког, посвећени су стварању бољих услова живота за све грађане, кроз повећање плата и пензија и инвестиције", поручио је Глушац.

"Ви сте градили нашу општину, ви сте изградили темеље на којима данас почива Врбас, и због тога вам дугујемо велику захвалност. Ви сте ти који сте градили и развијали нашу индустрију, спорт, болнице, домове културе, инфраструктуру коју и данас користимо. Уложили сте много труда и много рада да данашње генерације живе боље. Следећи ваш пример, ми уз вашу подршку и поверење реализујемо нове значајне пројекте и реконструишемо све што сте изградили и оставили нам у наслеђе. Својим примером дајете снагу младим нараштајима да вредно раде, да вредно уче и увере се да ће општина Врбас бити место где могу да остваре све своје планове и снове. Општина Врбас је кућа свих нас и заједно ћемо наставити да је градимо и развијамо", рекао је Глушац. Председник општине истакао да савремена друштва карактерише старење популације, прогнозе говоре да ће до 2050. године број старијих од 60 година порасти са 605 милиона колико је било 2000 године, на чак две милијарде, а да ће у Србији више од 32 одсто од укупног броја становништва бити ове старосне доби. "Ово је изазов и морамо бити спремни да помогнемо овим људима, да им будемо на услузи и да у континуитету стварамо услове за њихов квалитетан живот. Србија води рачуна о нашим најстаријим суграђанима, повећава пензије, обезбеђује разне погодности кроз пензионерске картице, а локална самоуправа пружа сталну подршку клубовима пензионера, прати њихове пројекте, потпомаже организације екскурзија, разних дружења, манифестација. Општина Врбас наставити да води одговорну социјалну политику и континуирано брине о својим најстаријим становницима", поручио је Глушац.

Радмила Мусић, директорка Геронтолошког центра Врбас, захвалила је у име запослених и свих корисника услуга председнику општине Милану Глушцу на посети поводом Међународног дана старих особа, истакавши да сарадња установе и локалне самоуправе обезбеђује да ниво услуга стално расте.

"У нашој установи редовно на овај датум имамо дружење и приредбу за наше кориснике, а ове године припремили су је ученици Гимназије 'Жарко Зрењанин'. Посебно хвала председнику општине Врбас и његовим сарадницима на поклону који су нам уручили; ради се о клима уређају, нама веома важном због услова у собама у којима су смештени непокретни корисници, а  нарочито због честих драстичних временских прилика. Октобар је месец старих и Геронтолошки центра низом активности и разним радно-окупационим терапијама обележава 'Сунчану месец живота'. Хвала и Удружењу пензионера Врбаса чији су чланови, такође, с поклонима у рукама посетили наше кориснике, и не само данас већ више пута током године", рекла је Радмила Мусић. 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"