Превентивни прегледи за Роме у амбуланти у Куцури

Амбуланта Куцура Дома здравља "Вељко Влаховић" организује данас бесплатне здравствене прегледе по узору на велику акцију превентивних прегледа коју Министарство здравља већ дуже времена спроводи у установама широм Србије. За грађане који нису у прилици да из Куцуре дођу до Дома здравља или Опште болнице Врбас, посебно за припаднике ромске националне заједнице, превентивни прегледи организовани су у куцурској амбуланти. Општина Врбас искористила је ову прилику и запосленима у амбуланти у Куцури данас је уручено шест рачунара.

"Ово је иницијатива запослених у амбуланти, по узору на активности Министарства здравља и Покрајинског секретаријата за здравство. Акција је усмерена на припаднике ромске националне заједнице и сви који се одазову имају прилику да изврше анализу крви и општи преглед, измере телесну тежину и висину, утврде боди мас индекс, затим ураде тестове за деменцију, и, на крају, изврше и стоматолошки преглед", рекао је Миљан Мићуновић, струковни медицински техничар - специјалиста клиничке неге

У име ромске заједнице, на организовању акције куцурској амбуланти, Дому здравља и општини Врбас захвалио је Александар Суботин, пастор Евангелистичке цркве, који води Дечији центар "Кућа наде" у Куцури.
 
"За ромску националну заједницу ове је веома важна прилика да провери своје здравље. У понедељак смо организовали предавање на тему деменције, наши предавачи били су из Холандије, и присутни су имали прилику да поставе низ питања и чују одговоре. Управо зато данас у амбуланти имамо и тестове за деменцију, јер имамо потребу за тим. Надам се да ће даља сарадња донети још оваквх акција", рекао је Суботин. 
 
 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"