Промоција ремастеризованих албума Миладина Шобића

Миладин Шобић, црногорски кантаутор цењен на простору бивше СФРЈ, пре готово три деценије повукао се са музичке сцене. Ових дана, једина два званично објављена Шобићева албума су ремастеризована и коначно објављена на двоструком ЦДу.

Култни албуми "Ожиљак" и "Умјесто глупости" Миладина Шобића први пут су званично објављени на ЦДу у почетком ове године, а његове фанове обрадоваће скори излазак трећег, до сада необјављеног издања"Барутана љубави" сниманог средином 80-их.

Сестрић Миладина Шобића, такође музичар Вања Радовановић за Vrbas.net каже:

"Ови албуми објављени су само на плочи, никада  на ЦДу. Све што се врти по радију, телевизији, интернету су снимци које су људи некако пребацивали са касета или плоча. Ми смо успјели да дигитализујемо и ремастеризујемо те траке које су биле у добром стању, да послије 30 година их људи имају на ЦДу у квалитету који заслужују, ако ништа друго. Дискови су у амбалажи у форми књиге. Прво издање је штампано у 4.000 примјерака у продукцији никшићке агенције 'Comfortably Numb’ а ових дана је објављен други тираж”.

О издању трећег албума досад непознатог јавности Радовановић каже: "Сам Шобић никад није потврдио нити демантовао тако нешто. Истина је, постоје необјављени снимци између прва два албума и након њих. Ми ћемо се потрудити да их, ако икако будемо могли, издамо у току ове године. Виђећемо. Било би лијепо да коначно послије 30 и кусур година обрадујемо обожаваоце", открио је Радовановић.

Прве промоције издатих албума у Србији Вања Радовановић ће одржати у Врбасу (петак, 20. 02. - кафе Синдикат), Фекетићу (субота, Ролекс), Новом Саду (недеља, Спенс) и Кули ( недеља, Спорт Кафе).

 

КУЛТУРА

"Удај се мушки" у дворишту МЗ Змајево

18. авг 2022. КУЛТУРА

"Удај се мушки" у дворишту МЗ Змајево

У дворишту Месне заједнице Змајево у среду је одиграна пр...

Мирославу Алексићу "Драинчева награда"

17. авг 2022. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Драинчева награда"

Књижевник Мирослав Алексић добитник је овогодишње "Драинч...

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

12. авг 2022. КУЛТУРА

Од понедељка у Галерији КЦ изложба цртежа Горана Кнежевића

Ликовна галерија Културног центра Врбас организује у поне...

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...