Милићевић међу најбољим српским сатиричарима

Веселин Милићевић, песник и сатиричар из Врбаса, уврштен је у антологију српског антиратног афоризма под насловом „Пуцањ у рат" ("Gerrari tiroka“), која је на баскијском језику недавно објављена у Шпанији.

У овом избору, који је сачинио писац Хасиер Агире, налази се више стотина мисли српских афористичара из Србије, БиХ, Црне Горе, Румуније и Хрватске. Међу одабраним ауторима, укупно 43, налазе се најпознатија имена афористике: Александар Баљак, Александар Чотрић, Влада Булатовић Виб, Брана Црнчевић, Илија Марковић, Саво Мартиновић, Нинус Несторовић, Растко Закић, а међу њима и наш суграђанин Веселин Милићевић.

Aнтологију је објавила издавачка кућа 'Еротета' из града Аморебиета, који се налази у северном делу Шпаније.

Хасиер Агире је три године прикупљао, преводио и селектовао ауторе са Балкана, који пишу на српском језику, како би читаоцима на баскијском говорном подручју представио савремену српску афористику. Као основу за антологију 'Пуцањ у рат' послужила је двојезична, на српском и енглеском језику, антологија српског антиратног афоризма 'Српско тајно оружје', коју је 2005.године приредио Слободан Симић.

У последње три године у иностранству су објављене антологије српског афоризма на италијанском, словеначком, бугарском и румуском језику. Веселин Милићевић је до сад превођен на бугарски, русински, мађарски, македонски и баскијски.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"