Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило Киш", из штампе је изашла друга књига афоризама Веселина Милићевића, под насловом "Шути и рогати". Ово је врбаском афористичару, сатиричару и песнику за децу, укупно шеста књига а друга у којој се посветио једном од најкраћих уметничких жанрова - афоризму.

"Милићевић је класичан домаћи афористичар који покушава да поправи стање у свом дворишту бацајући акценат свог пецкања на наше свакодневне теме. Милићевићеви афоризми су слика друштва, хроника нашег ововременог посртања и представљају суд о једном времену и једном простору где се кроз свеопшту маглуштину сунце једва назире. Хирушки прецизно Милићевић описује нашу стварност, он се попут других афористичара донкихотски бори против заглупљивања народа. Код њега нема мање или више добрих тема јер су све теме подједнако добре и нуде инспирацију врсном сатиричари какав је Милићевић", записао је у рецензији о збирци "Шути и рогати" Миладин Берић, књижевник из Босне и Херцеговине.

Веселин Милићевић бави се писањем афоризама, сатиричних прича и песама, као и песама за децу од 1980. године. Укупно је објавио шест књига, три књиге песама та децу, две књиге афоризама и једну књигу сатиричних прича, а заступљен је у више од 40 антологија хумора на српском, бугарском и баскијском језику. Сарадник је више дневних и периодичних листова и листова за децу, а на разним конкурсима освојио је бројне награде; издвајају се "Кочићево сатирично перо", "Раде Брка", "Златна кацига", "Алеко"...

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"