Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило Киш", из штампе је изашла друга књига афоризама Веселина Милићевића, под насловом "Шути и рогати". Ово је врбаском афористичару, сатиричару и песнику за децу, укупно шеста књига а друга у којој се посветио једном од најкраћих уметничких жанрова - афоризму.

"Милићевић је класичан домаћи афористичар који покушава да поправи стање у свом дворишту бацајући акценат свог пецкања на наше свакодневне теме. Милићевићеви афоризми су слика друштва, хроника нашег ововременог посртања и представљају суд о једном времену и једном простору где се кроз свеопшту маглуштину сунце једва назире. Хирушки прецизно Милићевић описује нашу стварност, он се попут других афористичара донкихотски бори против заглупљивања народа. Код њега нема мање или више добрих тема јер су све теме подједнако добре и нуде инспирацију врсном сатиричари какав је Милићевић", записао је у рецензији о збирци "Шути и рогати" Миладин Берић, књижевник из Босне и Херцеговине.

Веселин Милићевић бави се писањем афоризама, сатиричних прича и песама, као и песама за децу од 1980. године. Укупно је објавио шест књига, три књиге песама та децу, две књиге афоризама и једну књигу сатиричних прича, а заступљен је у више од 40 антологија хумора на српском, бугарском и баскијском језику. Сарадник је више дневних и периодичних листова и листова за децу, а на разним конкурсима освојио је бројне награде; издвајају се "Кочићево сатирично перо", "Раде Брка", "Златна кацига", "Алеко"...

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...