У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

За љубитеље ликовне уметности, од данас, 01. децембра, у Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је изложба слика Мирољуба Филиповића Филимира, под називом ИКОНАРТИ

"У епицентру Филимировог интересовања налази се феномен слике. Он заправо слика њен проседе, али не нуди слику попут празног ЦД-а, или видео траке, нити опонаша ставове Казимира Маљевича, који је својим црним квадратом учинио икону апстрактном, већ аутентичним ликовним склоповима упућује посматрача да је 'свака слика испољавање и показивање скривенога', како је то још одавно констатовао Јован Дамаскин", записао је о овој изложби Александар Ђурић. 

Мирољуб Филиповић Филимир приредио је од 1968. године 60 самосталних изложби у земљи и иностранству. Учествовао је у више од 700 колективних изложби. Учествовао је на Бијеналу у Венецији, Лондону, Пекингу, Првом бијеналу минијатуре у Венецуели, Трећем бијеналу у Пекингу, Бијеналу плаката у Мексику. Аутор је познатог међународног уметничког пројекта "Уметници света против изолације човека и народа", који је започео у Паризу 1993. године. Више пута је награђиван за своје стваралаштво.

Изложба ИКОНАРТИ доступна је до 16. децембра, у радном времену Ликовне галерије, уз поштовање свих мера заштите од коронавируса.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"