Удружење "Крајина" обележило 10 година рада

Удружење Крајишника општине Врбас "Крајина" обележило је овог викенда десет година постојања организације. За ову прилику у Центру за физичку културу "Драго Јововић" организована је манифестација "У сусрет завичају", која је окупила завичајна удружења Срба из више крајева Босне и Херцеговине и Хрватске, која делују у Војводини.  и целој Србији.

Традиционално, окупљање ових друштава, певачких и извођачких група, донело је подсећање на културно наслеђе Срба са наведених подручја, на народне песме и игре, обичаје, ношње, јела и све друго што је красило завичаје људи окупљених у разна удружења.

"Туристичка организација општине Врбас и овога пута стала је уз Удружење 'Крајина' и заједно са члановима овог друштва учинила све да прослава десет година рада организације протекне на најбољи начин. Манифестација 'У сусрет завичају', уз 'Крајину', окупила је слична удружења из више градова, а на штандовима смо имали прилику да видимо ручне радове народна коју су у Војводину стигли из динарских крајева, да пробамо традиционална јела, али и да присуствујемо богатом културно-уметничком програму. Ово је још један доказ да Врбас чува традицију и обичаје свих народа, а Туристичка организација и локална самоуправа спремни су да у свакој прилици пруже подршку у организацији манифестација свим удружењима ове врсте", рекла је Марија Златовић Арсенијевић, директорка ТООВ.      

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"