"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Јавна агенција за зоохигијену и пољопривреду општине Врбас, расписали су наградни конкурс за младе "Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист". Они који то желе, могу и да осликају свој лист.

Радове је потребно доставити на адресу Ликовне галерије Културног центра Врбаса, Маршала Тита 81, уз поштовање правила да једно дете може доставити један рад у једној категорији. Конкурс траје до 05. децембра.

Такође, организатори позивају заинтересоване за учешће на конкурсу да инспирацију потраже на изложби под називом Oblivion/Заборав, на којој ће јавности бити доступне фотографије на лишћу уметнице Дуње Станојевић. Отварање изложбе заказано је за 14. новембар и траје до 02. децембра.

"Ова врста штампе чини алтернативни фотографски поступак у ком се фотографије штампају уместо на традиционалним подлогама попут регуларног или фотографског папира, на природном лишћу. Након што се предмет штампе одреди, дигитално припреми, и одштампа, поставља се преко листа, стварајући стање вакума. Резултат преношења отиска остварује се под сунчевом светлошћу, деловањем фотосинтезе. После неког времена и видне промене пигмента листа, даље излагање сунцу се прекида. Следећи корак при задржавању отиска, фиксирања и онемогућавања његових даљих промена чини се утапањем листа у мешавину хемикалија на одређен временски период, у циљу структуралне хемијске промене листа, његовог пигмента на одабраним местима. Процес преиспитује и доводи у питање улогу експеримента у области графике. Ако би природа заборава имала своју физичку форму, та би форма изгледала овако".

Дуња Станојевић рођена је 1998. године у Крагујевцу. Дипломирала је на студијском програму Ликовне уметности, модул Сликарство, на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу 2021. године.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"