"Сусрети српских књижевника"

Врбас и Јавна библиотека "Данило Киш" ће наредна два понедељка, 16. и 23. септембра, поново бити домаћини "Сусрета српских књижевника". Сада већ традиционалну манифестацију организује непрофитна организација "Центар културног развоја, уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницима, и Министарство културе. 

"Манифестација 'Сусрети српских књижевника' дешава се у Врбасу по четврти пут у континуитету, а започета је још давне 2007. под фирмом 'Априлски сусрети писаца'; у новом циклусу април је у септембру, каткад октобру, и већ се дешава да долазе у госте и учесници из оног давног пилот турнуса, овом приликом је то Угљеша Шајтинац, а пре пар јесени био је ту Јовица Аћин, што све иде у прилог идеји да цела ствар постаје традиционална. Згода се збива у две засебне сесије, у првој наступају песници, у другој прозаисти. Реч је о елитној књижевности и о врхунским ствараоцима... Аутори неће само читати делове из свог опуса, говориће о себи и свету, о драгоценој вештини читања, о писању које из читања извире, те о својим узорима, иницујатичким моментима, о свом стилу и маниру и књижевним поступцима. Одговараће на брза питања модератора и агилне публике. Дакле, у пар речи – у овој згоди наступа књижевност лично", најавили су организатори.

Првог наредног понедељка, 16. септембра у 17.30 часова, гости су Ана Ристовић, Гојко Божовић и Стеван Брадић, док седам дана касније, на "Сусретима српских писаца" учествоваће Мирко Демић, Угљеша Шајтинац и Срђан Тешин. Модератор на оба скупа биће Момчило Бакрач. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"